- صفحه اصلی
- محصولات
- نهال
- درختان مثمر
- زردآلو
زرد آلو
منشا اصلی نهال های زردآلو چین غربی ، ترکمنستان و آسیای میانه است. ۵۰۰۰ سال پیش ، درختان زردآلو در این کشورها کاشته و برداشت شدند و پس از چند دهه در سراسر جهان گسترش یافتند. حدود ۱۰-۱۵٪ از تولید زردآلو در ترکیه و حدود ۸-۱۲٪ از تولید زردآلو در ایران. بسیاری از انواع نهال های زردآلو خیلی زود شکوفا می شوند و قبل از همه میوه ها شکوفا می شوند و به مناطق سردسیر حساس هستند. برای گرده افشانی درختان زردآلو، همه زردآلوها با یکدیگر سازگار هستند و هیچ محدودیتی و مشکلی با یکدیگر ندارند. درختان زردآلو بسیار قوی هستند.
یک درخت زردآلو در برابر کم آبی بسیار مقاوم. درخت زردآلو باید هر ساله به راحتی هرس شود. فصول برداشت زردآلو متفاوت است. زردآلو انواع مختلفی دارد که به عنوان آجیل و غذاهای تازه مصرف می شود. انواع زردآلوهای موجود در ایران شامل زردآلو انبه ، زردآلو سلطنتی ، زردآلو عسکر آباد ، زردآلو تبرزه ، زردآلو تاسوج ، زردآلو تخم مرغ و ... است.
حدود ۸۵ درصد تولید زردآلو آجیل است. درختان بزرگ زردآلو محکم و تاج وسیعی دارند. درخت زردآلو از ۶ تا ۱۰ متر رشد می کند. از میوه های زردآلو برای تهیه میوه های تازه و آب میوه استفاده می شود. زردآلو میوه و درختی ارزشمند و گران قیمت با عمر طولانی است. هنگام طراحی باغ باید برنامه ریزی دقیق تری انجام شود. زردآلو را نباید در مناطقی که زمستان بسیار سرد دارد کاشت.
روش های تکثیر نهال زردآلو
از طریق کاشت مستقیم بذر نهال مورد نظر بدست نمی آید و معمولا از روش های رویشی یا غیرجنسی استفاده می شود. مانند پیوند زدن،کاشت قلمه
از طریق پیوند زدن که این روش تکثیر محصول بهتری داده و رواج بیشتری دارد.کاشت قلمه که بهتر است قلمه از شاخه های رشد یافته از سال قبل باشد.