سنجد

از درخت سنجد به عنوان بادشکن استفاده می شود. سرعت رشد خوب و قابل ملاحظه ای دارد و از نظر ظاهری شبیه درختان بید است. در اردیبهشت ماه گل می دهد و در اواخر تابستان و پائیز میوه های آن ظاهر می شوند. میوه تخم مرغی شکل بوده به رنگهای قرمز سوخته است که در حالت نارس رنگ زرد دارد. میوه درخت سنجد سته ایست که میان بر آن آردی شکل با رنگ روشن است که بخش خوراکی میوه را تشکیل می دهد و برون بر آن پوسته چرمی و نازک به رنگ قرمز سوخته است. ابعاد میوه حداکثر تا 4 سانتیمتر بوده ولی معمولا 1-3 سانتیمتر است. دانه به صورت هسته ای کشیده با ابعاد 8-11 میلیمتر طول و 5-5/7 میلیمتر عرض می باشد که دارای نوک نسبتا باریک و تیزی است. میوه ها پس از رسیدن، مدتها روی درخت باقی می مانند. برای جمع آوری میوه ها معمولا یک زیرانداز در سایه گستر درختان پهن کرده و با ضربات چوبهای بلند، شاخه های حامل میوه را به شدت تکان می دهند. در این حالت بذرهای رسیده به روی زیرانداز فرو می افتند. پس از جمع آوری، میوه ها را مرطوب کرده و در محیطی گرم یا در برابر نور خورشید می گسترانند تا قسمت آردی میوه فاسد شود تا بتوان بذر را به سادگی از آنها خارج کرد. بذر به نگهداری خاصی احتیاج دارد و در شرایط خشک با دمای محیط حفظ می شود.
تکثیر درختان سنجد با توجه به پاجوش زنی و قلمه های مناسب این درختان، بیشتر با استفاده از قلمه صورت می گیرد و استفاده از بذر مرسوم نیست.

 

سنجد

شرایط مناسب رشد نهال سنجد

خاک مناسب نهال سنجد: درختان سنجد حساسیت زیادی به نوع خاک ندارند و در هر خاکی که حاصلخیز و زهکشی خوبی داشته باشد می توانند رشد کنند. در برابر خشکسالی، خاک رس سنگین و بایر مقاوم است، اما در خاک شنی با زهکشی مناسب بهترین رشد را دارد.
سیستم آبیاری نهال سنجد: سنجد گیاهی مقاوم در برابر آب است. مرطوب نگه داشتن بذرها تا زمان جوانه زدن برای رشد گیاه ضروری است، اما می توان هر دو هفته یکبار آبیاری کرد. 
درجه حرارت برای کاشت سنجد: نهال سنجد را می توان در هر درجه حرارت کاشت و درخت می تواند -35 درجه سانتیگراد و 45 درجه سانتیگراد را تحمل کند.

فروش نهال در کرج