- صفحه اصلی
- محصولات
- نهال
- درختان مثمر
- هلو
هلو
هلو نام میوه ای آبدار و گوشتی است که در داخل قسمت گوشتی آن هسته سفت و سخت بزرگی قرار دارد که مصرف خوراکی ندارد که البته بر اساس نوع هسته و چسبیدن هسته به گوشت میوه این گیاه به دو دسته هسته چسبیده به گوشت و هسته جدا از قسمت گوشتی تقسیم می شود، از میوه این گیاه علاوه بر تازه خوری برای تهیه نوشیدنی، شربت، ژله و … نیز استفاده می کنند که خاصیت دارویی و درمانی زیادی دارد.
شرایط مناسب رشد نهال هلو
درخت هلو برای این که رشد مناسبی داشته باشد نیاز به شرایط مطلوبی دارد از جمله:
خاک مناسب: برای رشد درختان هلو، زهکشی خوب می تواند تاثیر مستقیم داشته باشد. در واقع خاک های سنگین که زهکشیشان نامناسب است، آب را در خود حفظ می کنند و برای کاشت هلو مناسب نیستند.
آبیاری: نیاز به آب برای رشد هلو در زمان میوه دهی بسیار است. اگر درخت در این زمان خشکی بکشد، میوه ها نیز کم آب می شوند. اما از طرفی غرقاب بودن خاک درخت هلو نیز می تواند منجر به پوسیدن ریشه شود.
کود مناسب: در نخستین سال کشت، حدود 7 تا 10 روز بعد از کاشت، می توان از 250 گرم کود 10-10-10 استفاده کرد و بعد از گذشت چهل روز نیز می توان از این کود استفاده کرد.
روش تکثیر نهال هلو
یکی از مهم ترین روش هایی که برای پیوند زدن هـلو استفاده می شود، روش زنجیر استور است. پیوندک باید از درخت هلویی گرفته شود که خصوصیات کیفی و کمی بالایی داشته باشد. این پیوندک ها روی پایه های هلو، بادام و شلیل پیوند می خورند. در بعضی از خاک های سنگین یا خاک هایی که زهکشی مناسبی ندارند از پایه های گوجه و آلو استفاده می شود.
کاشت بذر نیز یکی دیگر از راه های تکثیر هـلو است. برای آماده کردن بذر، باید تمام گوشت آن از هسته جدا شود، هرچه هسته تمیز تر باشد برای رشد آن بهتر است. هسته هلو را در فصل پاییز در فضای باز می کارند. عمق کاشت هسته باید حدودا ۱۰ سانتی متر باشد.