- صفحه اصلی
- محصولات
- گیاهان دارویی
- نعناع فلفلی
نعناع فلفلی
نعناع فلفلی یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی است که مقدار مصرف سالانه ی اسانس آن در جهان به حدود 7000 تن می رسد.
گیاهی است علفی و چند ساله، دارای ساقه های خزنده (استولون) و ساقه های زیر زمینی (ریزوم)، ساقه اش چهارگوش به رنگ قرمز مایل به بنفش که برگ های بیضوی شکلی به صورت متقابل روی آن قرار می گیرند. گل های آن به رنگ بنفش هستند و میوه اش کپسولی به رنگ قرمز است.
این گیاه در مناطق معتدل و آفتاب گیر بهخوبی رشد میکند. نعناع از قدیمالایام بهعنوان یک گیاه معطر و اشتهاآور به کار رفته است.
این گیاه از نظر طب قدیم ایران نسبتاً گرم و خشک است و از نظر خواص دارویی از پونه قویتر است و بهعنوان تقویت کننده معده و بدن به کار میرود.
این گیاه در صورت قرار گیری در شرایط روز بلند و رطوبت بالا و دمای 18 الی 20 درجه سانتی گراد می تواند بهترین عملکرد از حیث کمی و کیفی داشته باشد.
چون این گیاه دارای ریشه هایی سطحی است بایستی آبیاری آن در فواصل زمانی کوتاه و به مقدار نسبتا زیادی انجام شود.
بهترین خاک برای کاشت نعناع فلفلی خاک لوم شنی با اسیدیته 5 الی 8 و میزان بالای هوموس است. در کل خاکهای اسیدی با زهکشی بالا برای کاشت این گیاه مناسب هستند.
برای تکثیر نعناع فلفلی بهترین روش تکثیر از طریق ریزوم هاست. ریزوم ها بایستی از هر گونه عوامل بیماری زای باکتریایی و قارچی عاری باشد. پاییز و بهار نیز زمان مناسب برای کاشت ریزوم ها می باشد. کاشت پاییزه را در مهر ماه و کاشت بهاره را در اردیبهشت ماه انجام می دهند.